”En trynet folkekirke”

…der ikke selv kan sige noget, men må tage imod hjælp fra Dansk folkeparti og en tidligere muslim.


Biskop Henrik Stubkjær åbner blasfemi udstilling 1) .
Skovgaard Museet i Viborg huser nu en udstilling der også tæller "et krucifiks med Kristus på korset, som er nedsænket i kunstnerens egen urin".
Det er ikke kunst, manden er ikke kunstner, men er barnagtig og opfører sig som et 2-årigt barn: udviklingsfasen 2-3 år kaldte Freud for analstadiet.

Men en trynet folkekirke tør ikke sige andet end at det er kunst.

Eneste der protesterer er en forhenværende muslim:
”Når man kan vise korset og Jesus i urin, skal man også kunne se tegningerne, som jo har været helt centrale i diskussionen om blasfemi. Det er underligt, at de folkekirkelige aktører ikke har insisteret på en lighed i forhold til religion. Men det passer meget godt med, at man sommetider møder folk i folkekirken, der er mere positive over for islam end kristendommen,” siger Naser Khader.

Det er som en gentagelse af da Jens Jørgen Thorsen malede sit blasfemiske Jesus-vægmaleri i Birkerød - daværende trafikminister Arne Melchior fik det overmalet - han var jøde (døde for et år siden).

Folkekirken "Banket på plads"

Lektor Dennis Meyhoff Brink ved Københavns Universitet konstaterer:
"I modsætning til mange islamiske trossamfund er den protestantiske kirke blevet banket så meget på plads, at den nu er villig til at blåstemple en sådan udstilling".

”Onkel Reje”[2]

Der har været klaget til DR over, at man i børneprogrammet ”Onkel Reje” har ladet ”verdens største kvinde” fjerne taget på en bornholmsk rundkirke for efterfølgende at besørge ned i kirken. Men Danmarks Radio forstår ikke opstandelsen .... !

Hvem reagerer så?

"Så hvis Danmarks Radio mener, at det er tilladeligt at besørge i en bornholmsk rundkirke i et børneprogram, så må man også kunne acceptere at ”lette på låget” på en moské og besørge der. Men det ville Inger Bach ikke tage stilling til i Radio24syvs morgenflade."
citeret efter Kenneth Kristensen Berth, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Folkekirken tier stille.
Folkekirken er "banket på plads".
Folkekirken blåstempler "kunst" i analstadiet.

Ikke noget at sige til at folkekirken ikke har nogen gennemslagskraft længere.
Intet modigt ord.
Ingen mission.
Kun et "javel" til en barnagtig kulturelite.

[1] Kristeligt dagblad Forside: kritik af folkekirkens rolle i omstridt blasfemiudstiling. Fredag 29/september-2017.

[2] Samme: Debat, side 8
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Det regner så alt skylles bort - og vi har ikke vand!